Amazing Stroopwafels terug Cultuurkerkje

The Amazing Stroopwafels treden op 14 september 2024  in het Cultuurkerkje. Ze hebben een enorme naam op het gebied van het Nederlandse lied. In 2022 speelden ze voor een uitverkochte zaal. Ze begonnen ooit als straatmuzikanten in Rotterdam. Inmiddels produceren ze al 45 jaar een eigen geluid in de muziekwereld. Ze hebben veruit de meeste optredens van alle huidige bands op hun naam staan.

Amazing Stroopwafels als Trio Hellenique

Amazing Stroopwafels als Trio Hellenique

Bekende nummers
The Amazing Stroopwafels spelen een mengvorm van pop, folk en country. Dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn.
“Oude Maasweg” is een van de twee singles die de tipparade van de Top 40 wisten te halen. Het lied stond één week op de 50e plaats van de Nationale Hitparade. Het groeide uit tot een klassieker van Amazing Stroopwafels. In 2007 stond het op de 16de plaats in de Top 2000. Ook werd het nummer in 2008 door luisteraars van NPO Radio 2 uitgeroepen tot een na beste nederpopplaat in de Nederpop Top 100. Ze zingen nog steeds prachtige nummers, zoals het vrolijke “Ik ga naar Frankrijk”.

Mijden menselijke oceanen
Als trio bestaan The Amazing Stroopwafels uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.
Af en toen zijn ze nog op de Rotterdamse Lijnbaan als straatmuzikant te bewonderen. Een van de verklaringen van het succes van The Amazing Stroopwafels ligt in het feit dat ze optreden in een kleine, intieme setting. Dankzij deze houding is de band een van de meest optredende bands van Nederland.

Sterk merk
De associatie van The Amazing Stroopwafels met Rotterdam is zo sterk dat ze bij een onderzoek naar de sterkste culturele merken van Rotterdam beide keren op de 16e plaats eindigden.
Ze ontvingen in 2019 de Laurenspenning wegens hun culturele verdiensten voor de stad.
Kom en geniet van een heerlijk optreden, met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals “Oude Maasweg” en “Ik ga Naar Frankrijk.

Luisterproef “Oude Maasweg” https://www.youtube.com/watch?v=eLs9LkOo9go
Luisterproef “Ik ga naar Frankrijk”: https://www.youtube.com/watch?v=FRU3l6jHNhg

Waar:       Cultuurkerkje Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 14 september 2024
Hoe laat:  Aanvang 20:00 uur, Entree: 15 euro pp
Kaarten:   Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/