Amazing Stroopwafels

Amazing Stroopwafels Cultuurkerkje – Uitverkocht

The Amazing Stroopwafels hebben een enorme naam op het gebied van het Nederlandse lied. Op zaterdag 15 oktober komen ze voor een optreden naar het Cultuurkerkje Oudesluis. The Amazing Stroopwafels, begonnen ooit als straatmuzikanten in Rotterdam. Inmiddels produceren ze al 43 jaar een eigen geluid in de muziekwereld. Ze hebben veruit de meeste optredens van alle huidige bands op hun naam staan.

Bekende nummers
The Amazing Stroopwafels spelen een mengvorm van pop, folk en country, en dat alles ruim voorzien van spitsvondige Nederlandstalige teksten die uit het leven gegrepen zijn.
“Oude Maasweg” is een van de twee singles die de tipparade van de Top 40 wisten te halen. Het lied stond één week op de 50e plaats van de Nationale Hitparade. Het nummer groeide uit tot een klassieker van Amazing Stroopwafels. Het nummer stond in 2007 op de 16de plaats in de Top 2000. Ook werd het nummer door luisteraars van NPO Radio 2 uitgeroepen tot een na beste nederpopplaat in de Nederpop Top 100 in 2008.
Luisterproef “Oude Maasweg” https://www.youtube.com/watch?v=eLs9LkOo9go
Ze zingen nog steeds prachtige nummers, zoals het vrolijke “Ik ga naar Frankrijk”.
Ooit kon je tijdens de uitzendingen van Radio Tour de France dagelijks genieten van het ‘klassieke’ nummer “Fietsen”: Een vrouw die denkt aan fietsen onder ’t vrijen. Een man die denkt aan vrijen op de fiets’.
Luisterproef “Ik ga naar Frankrijk”: https://www.youtube.com/watch?v=FRU3l6jHNhg

Mijden menselijke oceanen
Als trio bestaan The Amazing Stroopwafels uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.
Af en toen zijn ze nog op de Rotterdamse Lijnbaan als straatmuzikant te bewonderen. Een van de verklaringen van het succes van The Amazing Stroopwafels ligt in het feit dat ze altijd optreden in een kleine, intieme setting: zo spelen ze net zo goed bij mensen thuis als in de theaters. Mede dankzij deze houding is de band een van de meest optredende bands van Nederland

Amazing Stroopwafels als Trio Hellenique

Amazing Stroopwafels als Trio Hellenique

Sterk merk
De associatie van The Amazing Stroopwafels met Rotterdam is zo sterk dat ze bij een onderzoek naar de sterkste culturele merken van Rotterdam beide keren op de 16e plaats eindigden.

Ze ontvingen in 2019 de Laurenspenning wegens hun culturele verdiensten voor de stad.
Kom en geniet van een heerlijk optreden, met verzoekjes, improvisaties en natuurlijk hun bekende nummers, zoals “Oude Maasweg” en “Ik ga Naar Frankrijk.

Waar:       Cultuurkerkje Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 15 oktober 2022
Hoe laat:  Aanvang 20:00 uur, Entree: 15 euro pp
Kaarten:   Uitverkocht