Bedrog door Theatergroep Troost

Op zaterdag 21 maart 2020 voert Theater Troost het befaamde toneelstuk “Bedrog” op in het Cultuurkerkje Oudesluis. De Brits toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef het naar aanleiding van zijn persoonlijke ervaring met overspel. Hij kende het onderwerp driehoeksverhoudingen dus uit eigen praktijk. Het stuk wordt gezien als een van Pinters beste stukken. Het ontleedt met precisie liefde en ontrouw in een stedelijk intellectueel milieu. Het is ook Pinters meest autobiografische stuk, gebaseerd op zijn eigen geheime buitenechtelijke verhouding met een bekende journaliste.

“Je hebt hem alles verteld… over ons?”

Trio Theatergroep Troost

Emma en Jeroen hebben een verhouding, zeven jaar lang. Jeroen is de beste vriend van Emma’s man Robert. Het stuk begint als de verhouding tussen Emma en Jeroen al voorbij is. Het stuk eindigt op het moment dat die verhouding begint. In dit verloop wordt meedogenloos getoond hoe de liefde zelf geworteld is in het bedrog van onze andere geliefden en in zelfbedrog. Tegelijkertijd maakt het – tegen schuldgevoelens en desillusie in – de opwinding van liefde en verlangen voelbaar.

Geraffineerd en opwindend

Het is die geraffineerde gelijktijdigheid van analyse en opwinding die Theater Troost inspireert voor haar versie van Bedrog. De intimiteit van zowel Theater Troost als het Cultuurkerkje Oudesluis met het publiek op de huid van de spelers, geeft een extra dimensie aan zowel de ontmaskering als de opwinding van het bedrog. Terwijl de personages voor elkaar van alles proberen te verbergen, geven ze zich aan de kijker genadeloos bloot.

Tekst: Harold Pinter Vertaling Gerrit Kouwenaar Regie Jules Noyons Spel Marloes Bakema, Wouter de Graaf, Michel Hueber Foto Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl

Waar:         Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:  zaterdag 21 maart 2020
Hoe laat:   Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:      15 euro pp (incl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:    Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/