Blonde Bizons terug in Oudesluis!

Blonde Bizons terug in Oudesluis!

Wanneer

06/10/2018    
20:30 - 22:00

Evenement type

Op zaterdag 6 oktober spelen in het Cultuurkerkje Oudesluis Blonde Bizons: ‘Ik begin bij jou’. Een humoristisch toneelstuk met een serieuze ondertoon. Na een aantal indrukwekkend optredens keert het theater blondeBIZON terug. Ingegeven door oude mythes en verhalen wordt meeslepend vertelt en gespeeld over een intense relatie tussen moeder en dochter. Met muziek, ontroering en een komische noot. Een theater belevenis die geurt naar narcissen en HEMA-worst!

Blonde Bizons in voortstelling ‘Ik begin bij jou’ - Foto: Marina Slabbers

‘Ik begin bij jou’ Foto: Marina Slabbers

Een voorstelling voor iedereen die een moeder heeft. Want moeders hebben moeite met het loslaten van hun dochter. Maar kleintjes worden groot en de dochter breekt uit. Na lange tijd keert dochter terug. Moeder is dementerend. Nu merkt dochter hoe slecht zij haar moeder kan loslaten.
Naar de mythe van Demeter en Persephone, met muziek, ontroering en een komische noot.

Wie is blondeBIZON? De dames van blondeBIZON maken theatervoorstellingen op intieme locaties, veelal buiten het theater. Het collectief vertelt bijzondere verhalen op theatrale en persoonlijke wijze.
Zij gebruikt de kracht van klassieke, universele mythen als inspiratiebron voor haar voorstellingen.
De harde kern wordt gevormd door Elma ten Boekel en Marianne Kuijper (script en spel), Marit Broekhuysen (regie) en de onvolprezen gitarist Rein Hildebrand.

Tip van sluier: Het gezelschap vertelt een meeslepend verhaal over een intense relatie tussen moeder en dochter. De dochter van de godin van de landbouw en de baas van alle goden Zeus, is Persephone.
Ze plukt nietsvermoedend narcissen. Dan splijt de aarde onverwachts open. Hades ontvoerd Persephone naar zijn onderwereld. Haar moeder Demeter zoekt in paniek de hele wereld af. Uiteindelijk hoort ze waar haar dochter is. Ze is ontroostbaar en boos. Alles op aarde de godin van de landbouw verwelken. Hongersnood dreigt. Haar vader de oppergod Zeus grijpt in. Hij sommeert Hades om zijn dochter terug te geven. Dit deed hij, met tegenzin, maar…hij liet haar eerst nog een vruchtje eten. Heel slim, want zo bleef Persephone voor altijd verbonden met hem en zijn onderwereld. Voortaan was zij als alles bloeit bij Demeter. Maar in de wintertijd daalt Persephone vrijwillig af naar Hades in de onderwereld. Het is een indrukwekkend stuk met muziek, ontroering en een komische noot. Een theatrale belevenis die geurt naar narcissen en HEMA-worst!

Waar:              Cultuurkerkje Oudesluis. Noorderweg 1a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:        zaterdag 6 oktober 2018
Hoe laat:         Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree:            Donateurs gratis, anderen: 10 euro pp
Kaartverkoop:   Bij ingang, reserveer voor zekerheid via deze link of zie: https://cultuurkerkje.nl/