Dark Rosie met Nederchansons in Cultuurkerkje

Op zaterdag 16 februari 2019 treedt een bijzonder muzikale groep met Nederchansons op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Bij het verschijnen van hun tweede cd kreeg de groep veel positieve reacties. Hun muziek bleek een snaar te raken die kennelijk bij velen resoneert. Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten. Accordeon en gitaar klinken, maar ook mandoline, melodica, bouzouki, steelguitar en contrabas.

Muzikanten

Dark Rosie – foto: Erna Faust

Een viertal gelouterde muzikanten voeren je mee met een speelse vlucht liedjes, van eigen makelij en in het Nederlands gezongen. De bezetting bestaat uit: Miranda (zang, accordeon), Michel (gitaar) Vincent (contrabas, zang) Mark (lapsteel, gitaar, mandoline, bouzouki). Ze noemen hun genre: Nederchansons. De ene keer is het met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues.

Muziek

Maar ook Edith Piaf komt langs. Zelfs Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog. En zo wordt het leven bezongen in vele klankkleuren. Natuurlijk gaat het daarbij over de liefde, alsook over verlies en troost. Maar zangeres Miranda brengt net zo makkelijk een vrolijke ode aan haar kat ten gehore. Dark Rosie is een graag geziene gast in theaters en kerkjes in Noord-Holland en ver daarbuiten. Meer informatie over Dark Rosie? Zie link

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdagavond 16 februari 2019
Hoe laat:   Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree:     10 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:   Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/