Dieter van der Westen band in Cultuurkerkje Oudesluis

Dieter van der Westen band

Dieter van der Westen band

Dieter van der Westen band zaterdag 17 oktober 2020 in Cultuurkerkje Oudesluis. “Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre“ Zo bestempelde een gezaghebbend commentaar het album “Me and you” van de Dieter van der Westen band. Muziekmagazine OOR sprak zelfs over “een koesterplaat”. 

Dieter van der Westen klinkt als “een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young” (Frits Magazine). Zijn album Me and You is “een Nederlandse koesterplaat” (Muziekblad Oor) en “een album dat het goed zou kunnen doen in de USA” (Bluesmagazine). Broer Eric is befaamd Nederlands contrabassist en een begrip in de jazzwereld. Samen hebben ze een stille voorliefde voor verstilde Rootsfolk liedjes en groovende Americana.

Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. In 2018 presenteerde ze hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart. Van der Westen is beïnvloed door Mark Knopfler en Neil Young, maar ook door andere Amerikaanse artiesten als Bruce Springsteen en Tom Waits.

Dieter van der Westen werkte in het verleden o.a. samen met Blof, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.

Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar prijs winnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting.

Meer info : www.dietervanderwesten.com
Luisterproef: https://www.youtube.com/user/dvdwesten/

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 17 oktober 2020
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 12,50 euro pp (incl reservering, incl. koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/