Expositie in Cultuurkerkje

Kunstenaars Nelly Besseling en Ivonne Verhagen exposeren in het weekend van 27 en 28 november 2021 in het Cultuurkerkje Oudesluis Nelly Besseling en Ivonne Verhagen bewerken al vele jaren verschillende soorten steen: seleniet, serpentijn, albast en speksteen. Een weekend lang exposeren zij hun beelden van steen en brons.

Nelly was ooit op een expositie van beelden en raakte daardoor zo geïnspireerd, dat ze een steen heeft gekocht en daarmee aan de slag is gegaan. Ivonne is net als Nelly autodidact. Wél enkele workshops of korte cursussen gevolgd en daarna, door “te doen”, steeds vaardig worden in het bewerken van steen. Door kritisch te kijken, zorgvuldig te werken, mooie materialen te gebruiken zoals hardstenen sokkels proberen ze mooie beelden te maken, die een sieraad voor in de tuin of in huis kunnen zijn.

 

Beeld: Ivonne Verhagen

Beeld: Nelly Besseling

Over elkaar merken beide beeldhouwers op: ‘Door elkaars werk te bespreken, stimuleren we elkaar. We verwonderen ons samen over de “cadeautjes” die de stenen ons geven: een prachtige kleur, een mooie tekening of bepaalde vorm. Dat zijn geweldige stimulansen om ons uit te dagen’.

Meer info over hen: www.kunstkringannapaulowna.nl

Waar:       Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 27 en zondag 28 november 2021
Hoe laat:  beide dagen van 11.00-16.00
Toegang: gratis