Foto-expositie Kleur bekennen

Kleur Bekennen

Van Bollenpracht naar Polderkracht

In het weekend van de Bloemendagen Anna Paulowna 2022 zijn er naast bloemenmozaïeken en bollenvelden talloze andere activiteiten. Zo is er op zaterdag 16, zondag 17 april en 2e paasdag 18 april  2022 een foto expositie die Kunstzinnige blik biedt op bollenteelt van Kees Looijesteijn

Ooit waren bloembollen exoten die werden geïmporteerd vanuit Azië naar Nederland kwamen. Inmiddels zijn ze ingeburgerd en net zo oer-Hollands als houten klompen. De ontwikkeling van de bloembollenteelt wordt in deze foto-expositie beschouwd aan de hand van kunststromingen en techniek.  Zo zien we de metamorfose van ruig water, naar nu een rustige polder. Van ooit een exoot naar nu oer-Hollands.

Wie: : Kees Looijesteijn (1953) had als 19-jarige met de graficus Peter Bes zijn eerste foto expositie. Na ontwikkelingswerker in Peru ging hij naast zijn werk in de politiek. Na wethouder te zijn geweest pakte hij de verloren draad van de fotografie weer op. Hij volgde de Fotoacademie/Fotogram. In 2014 won hij de Publieksprijs van het vakblad Professionele Fotografie. Inmiddels is hij Certified Artist.

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 16 en 1e en 2e paasdag 17 en 18 april 2022
Hoe laat:   Aanvang 11:00 uur – 17:00 uur , entree: gratis