Expositie Marja Broersen

Expositie Marja Broersen

Wanneer

22/04/2023 - 23/04/2023    
11:00 - 17:00

Evenement type

100 jaar Familie Broersen
Expositie tekeningen en schilderijen van Marja Broersen

In het weekend van de Bloemendagen Anna Paulowna 2023 zijn er naast bloemenmozaïeken en bollenvelden talloze andere activiteiten. Zo is er in het Cultuurkerkje Oudesluis op zaterdag 22, zondag 23 april een expositie van tekeningen en schilderijen van Marja Broersen. Zij toont een kunstzinnige blik op 100 jaar Familie Broersen.

In 1923 kwam het gezin Broersen-Schaper vanuit Oudorp met de trekschuit over de Grote Sloot in Oudesluis aan. Zij betrokken het huis aan de Zijperdijk 6. De kunstenares zelf is geboren op de Zijperdijk 2. Als klein meisje kwam ze vaak in het geboortehuis van haar vader op de Zijperdijk 6. Ze maakte tekeningen van de schapen, koeien, de bloemen en de kermis. Haar oom Jan liet de tekeningen zien aan de knechten tijdens het schaften en heeft ze bewaard voor later. Haar broer Peter en neef Paul wonen en werken nog steeds in hun geboortehuizen. Daardoor voelt Marja zich sterk verbonden aan haar geboortegrond. Ze vindt het bijzonder om haar schilderijen en tekeningen te tonen in het Cultuurkerkje Oudesluis. Honderd jaar nadat de familie zich vestigde nabij Oudesluis leek haar een goed moment. Sinds 11 november 2011 werkte ze aan het familieproject, waarbij ze oude en hedendaagse foto’s als uitgangspunt nam voor haar beeldend werk. Oma Broersen, die ze niet heeft gekend, overleed vlak voordat Marja werd geboren. Zij liet een schat van inspirerende foto’s na, die Marja weer tot leven bracht middels eigeel en pigmenten. Zo schilderde zie niet alleen haar oma, maar leerde ze ook haar voorouders kennen.

Familie Broersen - (c) Marja Broersen

Familie Broersen – (c) Marja Broersen

 

Marja Broersen, 1961 Anna Paulowna. Ze volgde Didactische Bijscholing Beeldend Kunstenaars, Amsterdam en de Kunstacademie Constantijn Huygens Zwolle-Kampen

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a , 1757 PC Oudesluis
Wanneer: Zaterdag 22 en zondag 23 april 2023
Hoe laat:   Aanvang 11.00 – 17.00 uur, entree gratis
Meer info:  www.cultuurkerkje.nl  en  www.marjabroersen.exto.nl