Hijgende Herten

Op zaterdag 24 juni 2023 komen de ‘Hijgende Herten’ naar het Cultuurkerkje Oudesluis.
De Hijgende Herten is een jaren-60-band die bestaat uit oude rotten die de Sixties bewust hebben meegemaakt. De leden kenden elkaar van hun ‘loopgroepje’: bevriende muzikanten uit Noord Holland die als compensatie van hun ruige rock-‘n roll-leven, ook wel wat aan hun conditie wilde doen. Zij speelden in succesvolle bands als Ekseption, Rob Hoeke, Alley Cats, Country Fair, Dallics, Shoreline en de Shithouseband.

Hijgende Herten

Hijgende Herten

Meezingen of dansen op deze aanstekelijke muziek gebeurt automatisch! Wie kent de liedjes niet van: Buddy Hollie, Elvis Presley, Cliff Richard, Jerry Lee Lewis, Fats Domino, Paul Anka en vele andere kanjers uit deze roemruchte tijd?

De Herten
Willem Schoone uit Petten, Guus Bos uit Alkmaar en Gert Kruijer uit Tuitjenhorn waren erbij, vooral in de sixties en seventies waren ze bekend van dancings, disco’s, feestzalen, poppodia en zelfs de Top 40. Schoone speelde in talloze bands, waaronder Rob Hoeke’s Rythm & Blues Band waarvoor hij de hit ‘Drinking on my bed’ zong. Later timmerde hij aan de weg met Shoreline. Bos was de spil in talloze bands waaronder de in de jaren ’60 roemruchte Alleycats. Kruijer zat achter de drums van diverse regionale popgroepen, alvorens hij solo en in een duo als entertainer, zanger en drummer z’n brood verdiende op feesten en partijen.

Geen kapsones
„Wat ons altijd helpt is dat we onder alle omstandigheden willen spelen. Overdreven eisen stellen we nooit. Dan houd je het in het Noord-Hollandse circuit ook niet lang vol. Kapsones, sterallures: daar zijn ze hier snel mee klaar.”

“Het zijn ras muzikanten van de bovenste plank! Zeker een aanrader om heen te gaan!” – Leo Toder

Meer info: www.dehijgendeherten.nl

Waar:       Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 24 juni 2023
Hoe laat:  Aanvang 20:00 uur, entree: €16,50  pp
Kaarten:  Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/