Poëzie en Muziek met Jack W. Beneker

De musicus en voormalig stadsdichter van Den Helder Jack W. Beneker zingt met veel gevoel de door hemzelf gecomponeerde muziek. Gevoegd bij bestaande of door hem zelf geschreven poëzie is dat een belofte voor een prachtige avond met poëzie en muziek in het Cultuurkerkje van Oudesluis.

Beneker Voor Jack W. Beneker uit Den Helder, voormalig leerkracht in het basisonderwijs, had muziek altijd al een grote aantrekkingskracht. In de vroege zestiger jaren en later speelde hij  als zanger/gitarist in verschillende groepen waaronder The Lightnings , The Alleycats en Interlude.

De laatste jaren ligt het accent  meer op het combineren van zijn twee passies: het componeren van muziek en het lezen en schrijven van gedichten. Beneker zette ooit voor het eerst gedichten van Jellema op cd, Tijdopname en Intuition de la dureé.

Later stuurde hij zijn versie van Groeten uit ’s Gravenhage in voor de compositie-afdeling van VSB-Poëzieprijs en werd prompt tweede. Een compleet album kon dan ook niet uitblijven.
Deze gezongen poëzie is tot nu toe op drie Cd’s verschenen, te weten: ‘Gedichten Gezongen‘, ‘Ginds aan de overzijde‘ en ‘Met het moment in rust

In de bundel:  ‘En altijd hier de wind’ is een selectie opgenomen van het werk van Beneker als stadsdichter in Den Helder. Tien van zijn Helderse stadsgedichten worden gezongen op muziek en staan op een bij de bundel gevoegde CD.

De muziek van Beneker houdt het midden tussen kleinkunst en kamermuziek. Hij weet met zijn mooie stemgeluid en passende gitaarbegeleiding de gedichten met veel gevoel te vertolken. Het belooft een prachtige avond in het Cultuurkerkje van Oudesluis te worden.

Waar:                 Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:           zaterdag 29 september 2018
Hoe laat:            Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:               10 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:             Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/