Jeroen Zijlstra in gebed zonder band

Singer-songwriter Jeroen Zijlstra treedt zaterdag 9 maart 2019 op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Voor het programma ‘Gebed zonder band’ schreef Zijlstra de liederen die dicht bij hem staan. Als musicus, zanger-liedschrijver, oud-Noordzeevisser, blijft Zijlstra scherp aan de wind varen. Spelenderwijs richting gevend, zingend en zoekend, biddend en vloekend over dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.

Zijlstra speelt Gebed zonder Band
Wat? Zonder band? Wie denkt Zijlstra wel niet dat-ie is? Nou gewoon: een zeer begenadigd musicus. Een uitstekend tekstdichter. Jeroen Zijlstra met een minder bekend verleden als Noordzeevisser, maar ondertussen nationaal bekende musicus treedt op in een soloprogramma. Hij doet dat o.a. in de Kleine Komedie in Amsterdam. Maar het klinkt nog mooier in het cultuurkerkje aan de voormalige haven van walvisvaarders Oudesluis! Rokende rock, dampende jazz, ruwe blues. Zijlstra heeft het allemaal aan boord. Vanaf het moment dat hij het anker licht, gaat het volle kracht vooruit.

Alleskunner

De op Oosterland geboren Wieringer is alleskunner: zanger, tekstschrijver, componist en trompettist.Als hij niet overboord geslagen was, was hij misschien nog steeds visser geweest. Al drijvend in de koude Noordzee besloot Jeroen Zijlstra om jazzmuzikant te worden. Hij ging van boord om zich geheel aan de muziek te wijden. Maar de visser in hem blijft aanwezig in de zanger. Hij omschrijft zijn muziek als ‘pop, poëzie en jazz met een hoog zoutgehalte’. Het zout verwijst wellicht ook naar terugkerende thema’s in Zijlstra’s liedjes: de zee, het vissersbestaan, het dorpsleven. Maar vooral: de liefde.

Zijlstra is onder andere bekend van het lied ‘Durgerdam slaapt’. Hiermee won hij de Annie M.G. Schmidt-prijs. Als trompettist maakte hij deel uit van de formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds. Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder anderen Mylène d’Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Zijlstra koerst op zijn innerlijk kompas. Zoals hij altijd heeft gedaan. Op die manier viste hij diverse prijzen binnen

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 9 maart 2019
Hoe laat: Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree: 15 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveren via : https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/