Prachtig cello concert door jonge talentvolle celliste Hanneke Rouw

Prachtig cello concert door jonge talentvolle celliste Hanneke Rouw

De jonge celliste Hanneke Rouw geeft zondagmiddag 10 september 2023 een prachtig concert in het Cultuurkerkje Oudesluis. Hanneke begon op 8-jarige leeftijd met cello spelen. Met veel plezier volgde ze lessen bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Celliste Hanneke Rouw

Hanneke Rouw
Foto: © Albert van de Maat

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.
Meer info: www.hannekerouw.com

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zondagmiddag 10 september 2023
Hoe laat: van 15:00 – 17:00 uur, entree: €12,50,- pp
Kaarten: Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/