Joost Botman zoekt Johnny Cash

Op zaterdag 26 februari komt de gitarist en zanger Joost Botman naar het Cultuurkerkje. Hij zal daar het leven van de legendarische Johnny Cash te vertolken. Tussen de nummers door vertelt hij over het leven van de Amerikaanse countryzanger Cash die tot grootste iconen van de Amerikaanse muziekgeschiedenis behoort.

De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist werd wereldwijd bekend als The Man in Black. Cash viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was een van de invloedrijkste zangers in het country-genre. In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van zoon van een katoenplukker tot een superster met een eigen TV-show. Cash was een echte verhalenverteller, met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap. Johnny Cash overleed in 2003 op 71-jarige leeftijd.

What is Truth
Joost Botman duikt in de geschiedenis van ‘The Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In het programma neemt Joost het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid.

Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Daar tussen door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis.

Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. In het programma What is Truth werkt hij samen met gitarist Jos Kolenberg.

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 26 februari 2022
Hoe laat:   Aanvang 20:00 uur, entree: 17,50 euro pp
Kaarten:    Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/