Lenny Kuhr ‘Eigenzinnige troubadour’ in Cultuurkerkje

Lenny Kuhr  een ‘eigenzinnige troubadour’ treedt op zaterdag 6 april 2019 treedt op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het optreden van de zangeres belooft een spannende ontroerende en vitale voorstelling te worden. Lenny Kuhr won ooit het Eurovisiesongfestival met het liedje ‘De troubadour’.

Lenny Kuhr – foto Eddie Mol

Het lied gaat door
Kuhr won in 1969 als 19-jarige het Eurovisie Songfestival. ‘De troubadour’  werd een echte klassieker. In de jaren tachtig was ‘Visite‘ een grote hit. In 2017 verscheen haar 31e album ‘Gekust door de eeuwigheid‘.
In het concert Het lied gaat door staat ze stil bij de dingen die voorbijgaan en bij datgene wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de beeldspraak. De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is de ziel van de mens.

Over het optreden in het Cultuurkerkje zegt de zangeres: ‘De voorstelling steunt op twee pilaren. De ene is het diepe heimwee dat ik als kind voelde en dat de grondtoon is van ieder mens. De tweede pilaar is: waar trekt dat heimwee ons naar toe? Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten wij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden’.

Menig hart zal door haar geraakt worden, zowel om de inhoud en haar persoonlijke teksten. Maar ook door de muziek die zich transparant, vurig en verfijnd laat horen. Luisterproef? klik op link.

Het Cultuurkerkje Oudesluis staat bekend om zijn goede akoestiek daarom wordt er met minimale geluidsversterking gewerkt.

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 6 april 2019
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 18,50 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveer via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/