Levensechte lokale verhalen

Regelmatig organiseert het Cultuurkerkje literaire activiteiten. Concreet betekent dit: Eenmaal per jaar ontvangt het Cultuurkerkje een bekende schrijver. Elk jaar is er een combinatie van poëzie en muziek. Jaarlijks is er een bijeenkomst met lokale vertellers van levensechte verhalen die zich afspelen in Hollands Kroon en Schagen. Op 12 januari 2019 is er weer een avond met lokale verhalen van twee interessante vertellers.

Han Klaver (1925) Onderduiker in de oorlog, daarna dienstplichtig soldaat, boerenknecht, gediplomeerd aardappelselecteur en veeverloskundige, bollenkweker, medewerker Hoogovens. Tegenwoordig levensgenieter. Han Klaver wordt geïnterviewd door Jos van Kuijeren, voormalig NOS-verslaggever bij Langs de Lijn, liedjestekstschrijver, auteur van ‘Zwemmen in Goud’ (2008), ex-dirigent van Caeciliakoor en basisschoolleraar in ruste.

Jan Kos (1942); Studeerde geneeskunde In Amsterdam. Hij is bijna 30 jaar huisarts geweest in ‘t Zand en vervolgens arts in Noorderhaven. Zijn grote passie is zeilen. Jan heeft in 2002 een lange reis gemaakt op zijn zeilboot. Jan wordt geïnterviewd door Henk Sens, vele jaren werkzaam geweest als televisie presentator bij diverse lokale omroepen.

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 12 januari 2019
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 5 euro pp (excl. reservering, incl. koffie/thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/