Levensechte lokale verhalen

Wanneer

20/01/2018    
20:00 - 22:00

Het Cultuurkerkje Oudesluis organiseert een serie literaire activiteiten. De eerste met de schrijver Tommy Wieringa als gast, vond plaats in november 2017.  Als onderdeel van de serie is er een bijeenkomst met lokale vertellers van verhalen die zich afspelen in Hollands Kroon en Schagen.

De eerste vertellers van deze levensechte lokale verhalen zijn: Voor de pauze: Truus Bongenaar, na de pauze: Jan T. Bremer

Truus Bongenaar; Ooit vond er een revolutie plaats op onderwijsgebied in het Noord-Hollandse dorpje Middenmeer. In 1975 startte daar de eerste moedermavo. Vrouwen die als 15- of 16-jarige van school waren gegaan zagen nu hun kans schoon. Truus Bongenaar, reeds jaren woonachtig in Sint Maartensbrug aan de Grote Sloot was een van de eerste leerlingen van die Moedermavo. Aan Ineke de Moree vertelt ze haar verhaal.

Jan T. Bremer; publiceert artikelen en boeken op historisch en geografisch gebied, met name over de Kop van Noord-Holland. Hij was jarenlang redacteur van het Tijdschrift van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en bestuurslid van de Historische Vereniging Holland. Aan Kitty Mertz vertelt hij haar zijn verhalen. Onder ander over een moord in Oudesluis.

Gedicht 'Woorden'
Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 20 januari 2018
Hoe laat:     Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:        5 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:      Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/