NPO-presentator en schrijver Tim de Wit in Cultuurkerkje

NPO-presentator en schrijver Tim de Wit in Cultuurkerkje

Wanneer

02/11/2023    
20:00 - 22:00

Evenement type

Op donderdag 2 november 2023 komt NPO-presentator en schrijver Tim de Wit naar het Cultuurkerkje Oudesluis. In zijn boek “Wankel Koninkrijk” geeft De Wit  een weerslag van de onstuimige tijd waar het Verenigd Koninkrijk sindsdien in verzeild raakte en vooral hoe dat bepaald wordt door verrassingen.

De Wit was jarenlang correspondent in het Verenigd Koninkrijk voor de NOS en Trouw, en publiceerde medio 2022 zijn boek Wankel Koninkrijk: Hoe ik Groot-Brittannië door Brexit heb zien veranderen. Momenteel is hij presentator van NPO Radio 1 programma ‘Bureau Buitenland’. Daarnaast maakt hij de succesvolle podcast ‘Europa Draait Door’.

Tim de Wit

Tim de Wit vestigde zich in 2014 als correspondent in het relatief rustige Londen. Wat volgde was een achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral… chaos. Het land stond op zijn kop. En staat dat eigenlijk nog steeds. In zijn boek “Wankel Koninkrijk” kijkt hij onder de motorkap van het Verenigd Koninkrijk. En wat blijkt: het piept en kraakt aan alle kanten. Schotland wil weg, in Noord-Ierland rommelt het weer, Boris Johnson liegt er vrolijk op los en zelfs na de Russische invasie in Oekraïne worden oligarchen in Londen maar mondjesmaat aangepakt. De toekomst na Brexit is volledig ongewis. Tegelijkertijd hopen de Britten dat het allemaal wel losloopt.

Anderen over hem:  ‘Als Tim vertelt, wil je luisteren.’ – Lucas Waagmeester

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer:   Donderdag 2 november 2023
Hoe laat:    Van 20:00 – 22:00 uur, entree: €10,- pp
Kaarten:     Bij ingang of reserveer: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/