Ode aan Zappa

In ode komt Zappa weer tot leven in Cultuurkerkje Oudesluis

Een formatie van 12 musici brengen een ode aan componist Frank Zappa. Sommigen beschouwen Zappa als de belangrijkste componist van de 20e eeuw. Vanuit dat besef brengt een muzikantencollectief in het Cultuurkerkje op 12 okt ’19 een ode aan Zappa.

Frank Zappa

Frank Zappa

‘Frank isn’t dead, he just smells funny’, – een kwinkslag naar zijn fameuze uitspraak over jazzmuziek – brengt een West-Fries muzikantencollectief een ode aan Frank Zappa die in 1993 overleed. Beleef deze muzikale happening en geniet van een combinatie van rock, jazz en psychedelic zoals alleen Zappa dat kon! De de aan Zappa is een initiatief van Hans Malagride, John van der Schaaf en Steffen Snip.

De gelegenheidsformatie die optreedt, bestaat uit 12 musici. Ze brengen diverse werken van Zappa ten gehore. De groep bestaat uit Isabelle Reus, Bregtje van Schaijik, Anouk Koppies, Steffen Snip, John van der Schaaf, Bert Schipper, Jee Cee Brinksma, Hans Schipper, Jan Koehoorn, Enrico Kors en Martin Middelkoop en Hans Malagride.

 

Zappa wordt tot de belangrijkste componisten van de 2e helft van de 20e eeuw gerekend. Over zijn zangkwaliteiten was Zappa zelf minder tevreden. Zo stelde hij in een interview, dat als hij auditie zou hebben gedaan voor zijn eigen band, hij niet zou worden aangenomen

 

Zappa sprak geen Nederlands, maar tijdens een concert in Rotterdam riep hij “May you never hear ‘vloerbedekking’ again”. De uitspraak is te horen op de plaat Make a Jazz Noise Here. Hij verwees naar een optreden in Rotterdam uit 1971, waar het nummer met Nederlandse tekst gebracht werd: “Geef mij wat vloerbedekking onder deze vette, zwevende sofa”. De opnames werden gemaakt in Sportpaleis Ahoy’.

Beleef deze muzikale happening en geniet van een combinatie van rock, jazz en psychedelic zoals alleen Zappa dat kon! Het spel van gelegenheidsformatie is doorspekt met authenticiteit en virtuositeit; zelfs zonder Zappa een niet te missen ervaring  bij het origineel kom je niet meer.

Voor impressie zie YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=S14ZUp3BZ50

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 15 euro pp (excl reservering, incl. koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/