Popprofessor Leo Blokhuis

Vrijdag 24 september 2021 komt Leo Blokhuis naar het Cultuurkerkje Oudesluis. Blokhuis is een journalist op het gebied van popmuziek. Hij is grafisch ontwerper van beroep maar ook werkzaam als samensteller van radio- en tv-programma’s en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en Vara TV Magazine.

Popprofessor Leo Blokhuis - Foto: Ricky Koole

Popprofessor Leo Blokhuis – Foto: Ricky Koole

Popprofessor?

Leo Blokhuis vindt zichzelf meer een muziekliefhebber dan popprofessor, een titel die hem vaak wordt toegedicht. De liefde voor muziek hebben belijdt hij in zijn boeken, radio- en  tv-programma’s, waarvan Top 2000 a Gogo wel de bekendste is. Maar ook in het theater. Zijn theaterprogramma’s maakt hij veelal met zijn echtgenote Ricky Koole.

Grijsgedraaid

Blokhuis schreef de muzikale bestseller ‘Grijsgedraaid’ en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het ‘Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek’. In 2007 volgde ‘Plaatjesboek’ waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 ‘City to City’, in 2010 ‘The Sound of The Westcoast’ .  Daarna verscheen zijn boek ‘The Sound of the South’. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek 2010. Passie voor muziek Samen met zijn vrouw zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma ‘Harmonium’, een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma ‘Laagland’. Leo stond ook in het theater met de voorstelling ‘THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz’; een voorstelling vol muziek en vertellingen. Vanaf januari 2014 stond hij weer samen met Ricky Koole op de bühne met ‘Buitenstaanders’. In dit theaterprogramma gingen zij op zoek naar buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten.

Meer over Blokhuis: https://leoblokhuis.nl/wordpress/
Blokhuis op de radio: klik op link

Waar:         Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:  Vrijdag 24 september 2021
Hoe laat:   Aanvang 20:00 uur, Entree: 20 euro pp
Kaarten:    ivm Corona beperkingen reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/