Robert Jan Stips Solo

Tovenaar Nederpop in Cultuurkerkje

In 2019 maakte de NPO een documentaire: ‘De tovenaar van de Nederpop’ dat ging over Robert Jan Stips. Stips was ooit het kloppend hart van Supersister. Met deze band trad hij op tijdens het Holland Pop Festival in 1970. Later vroeg Golden Earring hem als toetsenist. Samen met Freek de Jonge stond hij in de Top 40 op nummer 1 met ‘Leven na de dood’. Op zaterdag 18 november 2023 komt hij met zijn programma RJSOLO in het Cultuurkerkje Oudesluis. 

Tovenaar Nederpop

RJSOLO

Robert Jan Stips was de eerste in Nederland die met samples begon in de band Nits. Deze band was vooral in de jaren 80 populair (als The Nits). De groep had hits als Nescio, In the Dutch Mountains, Adieu (,)Sweet Bahnhof, Sketches Of Spain en J.O.S. days.

In ‘RJSOLO’ speelt Robert Jan Stips een programma waarin hij met veel enthousiasme zijn legendarische muziekverleden doorkruist. Aan de piano speelt Stips de hits én onbekender materiaal, zingt en vertelt over wat hij de meer dan 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt. Hij laat ook recenter werk horen. Robert Jan stelt elke avond ‘RJSolo’ weer opnieuw samen, zo heeft het publiek óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de te spelen songs – inmiddels zo’n 400 – door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond ‘RJSOLO’ weer verrassend anders kan zijn. Al met al is RJSolo een prachtige avond die voor je ‘t weet alweer voorbij gevlogen is!

TIP: Als je jouw favoriete Stips-song wilt horen op 18 nov 2023, kun je dit aanvragen via verzoekjes@stips.net

Kijktip: ‘Tovenaar van de Nederpop’ https://www.ntr.nl/Het-Uur-van-de-Wolf/6/detail/Robert-Jan-Stips—De-tovenaar-van-de-Nederpop/VPWON_1293635

Waar:                   Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer:            Zaterdag 18 november 2023
Hoe laat:             Aanvang 20:00 uur, entree: €20,- pp
Kaarten:              Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/