SimonèZ bezorgt lach en traan in Cultuurkerkje

SimonèZ bezorgt lach en traan in Cultuurkerkje

Wanneer

09/11/2019    
20:30

Evenement type

SimonèZ bezorgt lach en traan in Cultuurkerkje
Op zaterdag 9 november 2019 treedt SimonèZ op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het duo bestaat uit Simone en Dirk-Jan Zuurbier. In hun theaterconcert “und Schmerz en Smart et Amour” bezingen ze het levenslied met een lach en een traan. Van Popsongs en muziek uit vervlogen tijden tot evergreens. Deze avond hebben zij wat extra’s. Marcel Groot speelt een aantal nummers mee op verschillende toetsen en Nellie Duin en Liesbeth Wijnker verzorgen de meerstemmigheid in een aantal nummers. Dit maakt onder andere dat een bezoek aan een concert van SimonèZ altijd weer net even anders is.

Een programma met liedjes, songs en chansons over het leven met al zijn lusten en onhebbelijkheden Elke streek, land en tijd kent zijn eigen levenslied. Ze vertellen over de liefde of over de gewone dingen van het leven. Het lied met een lach en een traan, een lied met de grote overbekende thema’s die de mens bezighouden. Dagelijks geluk en dagelijkse ellende die met hart en ziel bezongen worden in ‘und Schmerz en Smart et Amour’ .

‘Het levenslied’ niet alleen uit Nederland, maar ook uit Frankrijk, Duitsland en Turkije. Daarbij ook ver- en hertalingen van Simone en anderen. De song, chanson, schlager, blues, en smartlap in één muziekprogramma. De nummers worden met zichtbare en onzichtbare draden verbonden door persoonlijke verhalen en anekdotes van en over de grote vertolkers van het levenslied en het ontstaan daarvan. Een confrontatie met de passie van de liefde en de schaduwzijde van het leven is hierbij onvermijdelijk. IJzersterke liedjes met één typerend kenmerk: ze raken. De ‘chansons’ klinken als ruwe diamanten, bijzonder in hun eenvoud. Naakt, onstuimig, teder, onvervalst, vol liefde en passie.

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 9 november 2019
Hoe laat:  Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree:    10 euro pp (excl. reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:  Bij de ingang of reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/