Teus Nobel Trio

“Beleef een betoverende avond vol jazzmagie op zaterdag 23 november 2024 in het Cultuurkerkje Oudesluis, met de Edison-winnaar Teus Nobel op trompet, begeleid door meesterlijke musici Tim Langedijk op gitaar en Thomas Pol op contrabas. Ervaar de tijdloze klanken van Nobels nieuwste album ‘After Hours’, een eerbetoon aan de legendarische Chet Baker. Laat je meevoeren naar de hartverwarmende sfeer van jazz in de kleinste dorpjes, zoals Nobel zelf zegt: ‘Jazz leeft overal!’”

Teus Nobel
Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel (Krimpen aan de Lek, 1982) is een van de toonaangevendste jazzmusici van ons land. Onlangs bracht hij zijn nieuwe album uit: After Hours. Een bijzonder album omdat hij voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983), het jazzalbum dat hem ooit inspireerde om te kiezen voor jazz.

Teus Nobel – Foto: Guillaume Versteeg

De bezetting waarmee Nobel naar Oudesluis komt is dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar Tim Langedijk en contrabas Thomas Pol. Een bezetting die ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Chet Baker kenmerkte. Ook is er ruimte voor een flinke portie swing.

Tim Langedijk
Gitarist Tim Langedijk (1984) Tim komt uit een muzikale familie en woonde lang in ‘t Zand. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam. Hij is een veelgevraagd gitarist en werkt als arrangeur voor diverse producties. Hij geeft les aan het Utrechts Conservatorium HKU, de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg en het Conservatorium van Haarlem.

Thomas Pol
Contrabassist en componist (1989) is geboren in Zwolle en woont sinds zijn conservatorium tijd in Rotterdam. Hij volgde zijn studie aan Codarts (Rotterdam) waar hij lessen nam bij Marius Beets en Stefan Lievestro. In deze jaren deed hij een uitwisseling naar New Orleans (UNO) voor een jaar, en was hij finalist van de Erasmus Jazz Prijs. Na zijn bachelor keerde hij in 2013 terug naar New Orleans om zijn master te halen. De toekenning van Fulbright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Ende foudation en UNO distinguished musical scholarship maakte dit avontuur mogelijk.

Teus Nobel was recent bij ‘Groenteman op Zondag’:  https://www.bnnvara.nl/groenteman-op-zondag/videos/607285

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC Oudesluis
Wanneer:  Zaterdag 23 november 2024
Hoe laat:   Aanvang 20:00 uur, entree: €20,00 pp
Kaarten:   Bij ingang of reserveerhttps://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/