Tommy Wieringa start serie literaire activiteiten

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa start serie literaire activiteiten Cultuurkerkje Oudesluis

Het Cultuurkerkje Oudesluis begint met een serie literaire activiteiten. De start ervan is op donderdag 9 november. ’s Avonds houdt Tommy Wieringa een lezing over zijn eigen werk. Hij geniet bekendheid met boektitels als Joe Speedboot. Recent verscheen De dood van Murat Idrissi. In onze provincie is hij ook bekend door zijn wekelijkse column in het Noord-Hollands Dagblad. In Oudesluis zal hij stilstaan bij zijn laatste boek ‘De dood van Murat Indrissi’. Er is voldoende ruimte voor vragen uit het publiek.
Achtergrond
Tommy Wieringa is geboren in 1967 in het Twentse Goor, maar heeft een flink deel van zijn jeugd doorgebracht op Aruba. Toen hij terugkwam had hij het moeilijk op diverse scholen. Hij studeerde geschiedenis te Groningen en later journalistiek te Utrecht. En hij heeft o.a. als aanstekerverkoper en als lokettist bij de spoorwegen gewerkt.

Wieringa debuteerde in 1995 met de roman Dormantique’s manco. Maar het meest bekend is hij vanwege zijn vierde roman Joe Speedboot uit 2005.
Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). Een jaar later verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Verder had Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep. Wieringa schreef hoorspelen voor KRO radio. Nu is hij columnist in het Noord-Hollands Dagblad en publiceert ook in de Groene Amsterdammer en Volkskrant Magazine.

Meer informatie over Tommy Wieringa? klik op deze link

Waar:               Cultuurkerkje Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:        donderdag 9 november 2017
Hoe laat:         Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:            12,50 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:          Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop