Trio Tarantella terug in Cultuurkerkje Oudesluis

Op zaterdagavond 14 november treedt Trio Tarantella opnieuw op in het Cultuurkerkje Oudesluis.

De Tarantella is een van de bekendste dansen in Italië. De dans is genoemd naar tarantulaspin waarvan men meende dat de beet dodelijk was. Eenmaal gebeten kon men enkel genezen door wild te dansen. De dans werd vooral door vrouwen gedanst. De beet van de Tarantula was vaak een excuus om er flink los te gaan voor de vrouwen die gewoonlijk zeer kort werden gehouden.

Recent is bijzonder werk aan het repertoire toegevoegd: Trio “Scènes aan zee” opus 174, een driedelige suite, speciaal voor Trio Tarantella geschreven door Rob Pippel uit Valkkoog. Veel mensen kennen Rob als de inspirerende muziekleraar in het voortgezet onderwijs, maar weten niet dat hij ook als componist actief is. Toen hij met het idee kwam om iets voor dwarsfluit, klarinet en piano te componeren, was er meteen enthousiasme. Toch duurde het een paar jaar voor het ensemble met het aparte klankbeeld overweg kon. Maar nu is de tijd rijp om deze authentieke en eigentijdse muziek op het podium uit te gaan voeren.

Niet alleen vrouwen gaan los. Op zaterdagavond 14 november 2020 kunnen niet alleen vrouwen maar ook de mannen flink los gaan op de muziek van Trio Tarantella.

Samenstelling
Trio Tarantella bestaat uit pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink. Allen professionele musici, die plezier in muziek maken als doel hebben. Zij maken zelf arrangementen van bekende werken, zodat ze in kleine bezetting kunnen uitvoeren. Ze hebben hun repertoire zo gekozen dat er voor iedereen iets te genieten valt: puur klassiek (Mozart, Saint Saens, Debussy), maar ook lichter repertoire zoals Piazolla, Cubaanse dansen tot en met de tune van Paulus de Boskabouter. Tussen de stukken door wordt er iets over de te spelen stukken verteld en soms wordt er een gedicht voorgedragen. Kortom, de muziek wordt in een context geplaatst. Zij vinden het heerlijk om mensen te laten genieten van de muziek en zijn tevreden als mensen even los komen van hun dagelijkse beslommeringen en blij of geïnspireerd naar huis gaan.

Over Trio Tarantella
“Professioneel, welluidend, super muzikaal. Zo kun je Trio Tarantella wel karakteriseren. De musici hebben een heel plezierig programma bij elkaar gezocht Te beginnen met Mozart. Er is een heel mooi evenwicht tussen de muzikanten. Ze hebben overduidelijk plezier in wat ze doen”. Recensie Noor Hartsuijker in NHD

Meer informatie over Trio Tarantella? Klik op: link

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 14 november 2020
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 10 euro pp (incl reservering, incl. koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/