Trio Tarantella terug in Cultuurkerkje

Zaterdag 10 april treedt Trio Tarantella opnieuw op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Ditmaal staat een bijzonder werk op het programma: Trio “Scènes aan zee” opus 174, een suite, speciaal voor Trio Tarantella geschreven door Rob Pippel uit Valkkoog. Veel mensen kennen Rob als de inspirerende muziekleraar maar weten niet dat hij ook als componist actief is. Toen hij met het idee kwam om iets voor dwarsfluit, klarinet en piano te componeren, was er meteen enthousiasme. Toch duurde het een paar jaar voor het ensemble met het aparte klankbeeld overweg kon. Maar nu is de tijd rijp om deze authentieke en eigentijdse muziek op het podium uit te gaan voeren.

Samenstelling
Trio Tarantella bestaat uit pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink. Allen professionele musici, die plezier in muziek maken als doel hebben. Zij maken zelf arrangementen van bekende werken, zodat ze in kleine bezetting kunnen uitvoeren. Het repertoire is zo gekozen dat er voor iedereen iets te genieten valt: puur klassiek (Mozart, Saint Saens, Debussy), maar ook lichter repertoire zoals Piazolla, Cubaanse dansen tot de tune van Paulus de Boskabouter. Tussen de stukken door wordt er iets over de stukken verteld en soms wordt er een gedicht voorgedragen. Kortom, de muziek wordt in een context geplaatst. Zij vinden het heerlijk om mensen te laten genieten van de muziek en zijn tevreden als mensen even los komen van hun dagelijkse beslommeringen en blij of geïnspireerd naar huis gaan.

 

Programma
Recent is het Concertino van Ernest Bloch ingestudeerd, een laat (1951) en verrassend origineel neoclassicistisch werk van deze in Zwitserland geboren componist. In het eerste deel staat een vrolijke melodie centraal, modaal van karakter, welke door de afwisselingen van klarinet en fluit steeds speelser wordt. Het koraal-achtige middendeel is meer bezinnend en heeft een lieflijke melodische spanningsboog. Het laatste deel begint met een tamelijk serieuze fuga vorm, maar gaandeweg wordt het contrapunt hoekiger en het ritme verrassender en eindigt het stuk onverwacht op een humoristische wijze. Op het programma staan verder bekendere werken van Mozart, Grieg, Sjostakovitsj en Bizet. Tussen de stukken door wordt er iets over de muziek verteld of een toepasselijk gedicht voorgedragen. Kortom, de muziek wordt in een context geplaatst.

Over Trio Tarantella
“Professioneel, welluidend, super muzikaal. Zo kun je Trio Tarantella wel karakteriseren. De musici hebben een heel plezierig programma bij elkaar gezocht Te beginnen met Mozart. Er is een heel mooi evenwicht tussen de muzikanten. Ze hebben overduidelijk plezier in wat ze doen”. Recensie Noor Hartsuijker in NHD

Meer informatie over Trio Tarantella? Klik op: link

Waar:        Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:  zaterdag 1o april 2021
Hoe laat:   Aanvang 20:00 uur
Entree:       10 euro pp (incl reservering, incl. koffie / thee bij entree)
Kaarten:    ivm Coronabeperking enkel via reserveren: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/