Trio Tarantella in Cultuurkerkje Oudesluis

Trio Tarantella treedt zaterdagavond 24 november op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Tussendoor wordt er over de te spelen stukken verteld en een gedicht voorgedragen. Pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink vormen dit trio. Ze zijn professionele musici, die vooral het plezier in het muziek maken als doel hebben.

Niet alleen vrouwen gaan los
Tarantella is een dans in Italië. De dans is genoemd naar tarantulaspin waarvan de beet dodelijk kan zijn. Eenmaal gebeten kon men enkel genezen door wild te dansen. De dans werd hoofdzakelijk door vrouwen gedanst. Een beet van de Tarantula was dan een excuus om eens flink los te gaan voor de vrouwen die zeer kort werden gehouden. Op 24 november kunnen niet alleen vrouwen maar ook de mannen flink los gaan op de muziek van Trio Tarantella.

Samenstelling
Trio Tarantella bestaat uit pianist Wim Rijnsburger, klarinettist Joop Klaassen en fluitiste Annet Westerink. Allen professionele musici, die plezier in muziek maken als doel hebben. Zij maken zelf arrangementen van bekende werken, zodat ze in kleine bezetting kunnen worden uitgevoerd. Het repertoire zo gekozen dat er voor iedereen te genieten valt: puur klassiek (Mozart, Saint Saens, Debussy), maar ook lichter repertoire zoals Piazolla, Cubaanse dansen tot en met de tune van Paulus de Boskabouter. Tussen de stukken door wordt er verteld over de te spelen stukken. Soms wordt er een gedicht voorgedragen. Kortom, de muziek wordt in een context geplaatst. De musici treden ook regelmatig op met één of twee zangeressen, onder de naam Tarantella Speciaal. Aan deze avond in Oudesluis werkt sopraan Marja Schmitz mee. U kunt genieten van juweeltjes uit de klassieke liedkunst en ontroerende opera aria’s, afgewisseld met instrumentale stukken.

Over Trio Tarantella
“Professioneel, welluidend, super muzikaal. Zo kun je Trio Tarantella wel karakteriseren. De musici hebben een heel plezierig programma bij elkaar gezocht ”[…]” Er is een heel mooi evenwicht tussen de muzikanten. Ze hebben overduidelijk plezier in wat ze doen”.
Recensie Noor Hartsuijker in NHD van 28 sept 2014.
Meer informatie over Trio Tarantella? Klik op: link

Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 24 november 2018
Hoe laat:     Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:        10 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:      Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/