Trio Trabant met Zigeunermuziek

Wanneer

18/11/2017    
20:30 - 22:30

Evenement type

Trio Trabant speelt zaterdag 18 november in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het Trio speelt muziek uit het gebied waar de Trabant rondreed en nog steeds rijdt. De wortels van het trio voeren terug naar muziek uit Hongarije en zigeunermuziek deze komen samen in één optreden.

Zigeunermuziek? De parapluterm waaronder de verschillende soorten muziek van de wereldwijd woonachtige zigeuners wordt geschaard is: Zigeunermuziek. In Nederland verstaat men er voornamelijk de traditionele muziek uit de Balkan onder.

Trio Trabant met Zigeunermuziek

Trio Trabant met Zigeunermuziek

Trio Trabant Het trio speelt o.a. muziek uit zuidwest Zigeunië. Het trio leerde de volksmuziek van de muzikanten in Transsylvanië en Hongarije. Trio Trabant bestaat uit Hilde Kertész (viool, zang, kanna), Winfried Veenker (kontra, zang, accordeon, gitaar) en Frank de Jong (contrabas, tárogató, klarinet). De passie, opgedaan in de verre streken van Zuid-West Zigeunië – kenmerkt Trio Trabant; het vioolspel is gevoelig en virtuoos en de zang authentiek.

Zigeunerprinsesje! Hilde Kertész is de primás van de groep, maar aarzelt niet om de contrabas ter hand te nemen. Als ze gaat dansen is ze een echt zigeunerprinsesje!

Bijzonder in dit trio is de kontra, een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen! Zigeuners gebruiken de kanna, een metalen melk- of waterkan, als ritme-instrument. De taragot is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de traditionele klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.
Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken vormen het hart van dit optreden. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot of accordeon, begeleid door contrabas, kanna of gitaar in een aantrekkelijke afwisseling van stijlen en bezettingen

Meer informatie over dit Trio? klik op deze link

Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 18 november 2017
Hoe laat:     Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree:        12,50 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:      Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/