Trio Trabant – Muziek uit Zuid-West Zigeunië

Trio Trabant - Muziek uit Zuid-West Zigeunië

Wanneer

03/11/2018    
20:30 - 22:30

Evenement type

Trio Trabant speelt zaterdag 3 november in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het trio speelt muziek uit het gebied waar de Trabant rondreed en nog steeds rijdt. De wortels van het trio voeren terug naar (zigeuner)muziek uit Hongarije, Transsylvanië en Roemenië.

Trio Trabant in hun TrabantZigeunermuziek?
Zigeunermuzikanten spelen wat er van hen gevraagd wordt:  Dans-, luister-, treur-  en feestmuziek ; Oftewel, muziek voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking. Voor de mensen van het platteland én uit de stad. En erg interessant; ze spelen de muziek ook in de stijl van díe gebieden en díe speciale bevolking.

De muzikanten van Trio Trabant hebben deze muziek uit de eerste hand geleerd van meester-zigeunermuzikanten uit regio’s in Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Hun passie is déze muziek; Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Dit vertolken zij op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon, trompetviool en furulya (fluit)  begeleid door contrabas, kanna, ütógardaon (slagcello) of gitaar in een afwisseling van stijlen.
Deze bijzondere mix van muziekstijlen en gebieden waar vroeger het Trabantje rondreed, -en nu nog steeds rondrijdt- heeft Trio Trabant samengevat in; Muziek uit Zuid-West Zigeunë.

Trio Trabant-muzikanten
Hilde Kertész (viool) is de primás van de groep. Zij zingt in het Hongaars, Roemeens en Romanes. Bijzonder in dit trio is de kontra, een typisch instrument uit Transsylvanië, gespeeld door Winfried Veenker. Dit is een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen en daarbij kan hij ook nog eens prachtig zingen! Bassist Frank de Jong speelt ook taragot , dat is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.

Een optreden van Trio Trabant is divers en veelkleurig. Prachtige authentieke kleding en kleurige aankleding van het podium dragen bij aan een feestelijk optreden.
Meer informatie over dit trio? klik op deze link

Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 3 november 2018
Hoe laat:     Aanvang 20:30 uur, zaal open 20:00 uur
Entree:        12,50 euro pp (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kinderen tot 13 jaar 8,50 euro pp
Kaarten:      Bij de ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/