Villa Rosie in Cultuurkerkje

Villa Rosie in Cultuurkerkje

Wanneer

11/03/2023    
20:00 - 22:00

Evenement type

Villa Rosie neemt je op zaterdag 11 maart 2023 in het Cultuurkerkje mee in een wervelwind van veelkleurige luisterliedjes. De musici noemen hun liedjes wel ‘Nederchansons’, omdat ze theatraal zijn en gepassioneerd, en een andere keer juist grappig of poëtisch.

De songs vertellen de verhalen uit het leven, over een klein gevoel van verlangen, een groot verdriet of gewoon de liefde voor je kat. Misschien hoor je de zucht van een accordeon, de temperamentvolle slagen op een flamencogitaar of de weemoedige snik uit een dobro.

Villa Rosie -fotograaf Erna Faust

Villa Rosie -fotograaf Erna Faust

Villa Rosie bestaat uit vier ervaren musici – Miranda Zuurbier (zang, accordeon), Michel de Wit (gitaar), Vincent Lamers (contrabas), Mark Minnema (mandoline, bouzouki, slideguitar). Ze hebben er lol in om eigen en eigenzinnige liedjes te maken, in hun eigen taal en met inspiratie uit vele windstreken. Je hoort heupwiegende klanken van de bas, Zuid-Amerikaanse ritmes waar bassist Vincent van houdt. Die zijn de hartslag van de groep, waarin ook Spaans temperament doorsijpelt – gitarist Michel weeft graag flamencotechnieken door zijn spel.

Miranda luisterde veel naar Astor Piazzolla, de Argentijnse grootmeester van de tango. Logisch dat passie en melancholie ook klinken uit haar accordeon, een bejaarde Hohner Lucia. En voor Mark waaide de inspiratie over uit Noord-Amerika. Vandaar die mandoline, en ook de dobro: met een stuk staal op de snaren laat hij zijn instrument huilen in de Hollandse wind.

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 11 maart 2023
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, entree: €10,- pp
Kaarten: Bij ingang of reserveer: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/