Vrouwenkoor Vigorosa en Musici

Vrouwenkoor Vigorosa & musici o.l.v. Saskia Diel geven zaterdag 14 april een concert in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het koor brengt het nieuwe concertprogramma ‘Festa di Vigorosa!’ naar het Cultuurkerkje Oudesluis. Het betreft een compilatie van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 30 jaren.

Wereldkoor?
In ieder geval is vrouwenwereldmuziekkoor Vigorosa een klassekoor! Het staat onder leiding van de bevlogen dirigente Saskia Diel en het is een genoegen om ze te beluisteren. Schitterende, gevarieerde muziek uit diverse landen dat op goed niveau gezongen wordt door enthousiaste dames. De heren musici: Kees Borst, accordeon en piano, Geert Hoes, gitaar, viool en panfluit en Jeroen Lely, contrabas dienen de dames, zorgen voor de muzikale begeleiding maar geven ook zelf ‘acte de présence’.

Programma
Vrouwenkoor Vigorosa brengt dit seizoen het nieuwe programma Festa di Vigorosa!, (feest van Vigorosa!). De voorstelling betreft een compilatie van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 30 jaren, maar biedt ook nieuw repertoire zoals het welbekende Chileense ‘Todo Cambia’ van Mercedes Sosa en het Engelstalige ‘Butterfly’ van componiste Mia Makaroff, gearrangeerd voor vrouwenkoor door Thijs Krammer.
Ook indrukwekkende liederen zoals: ‘Als de liefde’, het Sefardische: ‘Durme mi angelico’ waar menigeen kippenvel van krijgt. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders en wil genieten van een prachtig concert!
Het programma is zeer divers: Corsicaans, Roemeens, Galicisch, Fins, Laps, Iers, Joods (Hebreeuws) en ook Nederlandstalig repertoire wordt tot klinken gebracht. Het publiek hoort dan weer het koor als geheel dan weer kleine groepen of solostemmen. Er wordt zowel a capella gezongen als met instrumentale begeleiding. Een waar ‘Festa di Vigorosa & musici!

Meer informatie over dit wereldkoor? klik op deze link

Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 14 april 2018
Hoe laat:     Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree:        13,50 euro pp, 8,50 euro kind  (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree)
Kaarten:      Bij de ingang of reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/