Dieter en Eric van der Westen – akoestisch duo concert

In 2020 trad het duo ook al op in Cultuurkerkje Oudesluis. Vanwege het enthousiaste publiek keren de broers terug voor een optreden op zaterdag 16 oktober 2021. De broers Van der Westen maken tijdens de coronacrisis samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop. Het album “The Sun Will Rise Again” werd in maart gepresenteerd in Paradiso Amsterdam

Dieter en Eric van der Westen - Foto Paulus Aarts

Dieter en Eric van der Westen – Foto Paulus Aarts

Eric van der Westen bestormt wereldpodia als The Royal Albert Hall en Carnegie Hall. Zijn broer Dieter van der Westen op de grootste festivals in Noord-Afrika met zijn band Kasba. Ze zijn trots op elkaars muzikale prestaties, maar hun muzikale werelden lagen tot voor kort ver uit elkaar. Tot het afgelopen jaar. Als door Corona alles stilvalt besluiten ze samen een album te maken met zelf geschreven Americana en folk songs, een genre waar ze beiden al jarenlang een stille voorliefde voor hebben.

Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de arrangementen. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee is weggelegd op akoestisch gitaar.
Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. In 2018 presenteerde de voltallige 6 koppige band hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart. Dieter zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek. Al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en speelde op diverse podia met artiesten van wereldformaat.
Met The Sun Will Rise Again bieden de broers tegenwicht aan de sombere tijdsgeest. Music makes the sun shine!

Meer informatie op: www.dietervanderwesten.com
Luisterproef: https://www.youtube.com/user/dvdwesten
Videos:
The Sun Will Rise Again: https://youtu.be/P9kcu4LQmzQ
Save My Memories: https://youtu.be/a-06fxg-Fsw

Waar:          Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer:    zaterdag 16 oktober 2021
Hoe laat:    Aanvang 20:00 uur
Entree:       15,- euro pp (incl. reservering, incl. koffie/thee bij entree)
Kaarten:    Bij ingang of reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/