Huiskamer Pop en Poëzie

Huiskamer Pop en Poëzie

Op 27 mei 2023 komt een 2-tal gelegenheidsformaties naar het Cultuurkerkje Oudesluis. Ze hebben lang samen gewerkt  met een gemeenschappelijke vriend. Inmiddels is deze door een langdurige en slopende ziekte aan huis gekluisterd. Ze willen met hem de vriendschap, de verbondenheid en de muziek vieren. En zullen dat in het Cultuurkerkje uitdragen met een gedeeld repertoire van bewogen, vrolijke, melancholieke en hoopvolle melodieën.

De bands zijn Blues & Greens en Loud Wednesdays. Elke band verzorgt één set met daar tussen een pauze. Daarnaast draagt Neline Kramer drie gedichten voor.

Loud Wednesdays - Blues And Greens

Loud Wednesdays – Blues And Greens

Blues & Greens
Een gitaar of twee, een stem of twee en een rugzak vol liedjes over liefde, verlangen en het weer, dat is Blues & Greens. Na jarenlange samenwerking in diverse bands besloten Ada Aalbrecht en Menno Laan een akoestisch duo te vormen om hun muzikale verhaal te vertellen. Langzaam maar zeker ontstond een programma van liedjes rond besneeuwde vlaktes, oude mannen, de seizoenen van een wereldstad en de hoop op een beter leven. Liedjes over liefde, verlangen en het weer.

Loud Wednesdays
Was het zo hard? Waren het woensdagen? Wie weet …. Wel duidelijk is dat Joran Lokkerbol (zang, gitaar en piano) en Bart Timmer (gitaar en piano), vrienden en bevlogen muzikanten uit de Noordkop zijn. Ze delen ruim 15 jaar de passie voor het maken van liedjes en fijne melodieën met elkaar. Vaak is de liefde in al zijn verschijningen het onderwerp. Hun eigen werk is continu in ontwikkeling en wisselen zij af met dat van anderen waarbij altijd het gevoel voorop staat. De band kenmerkt zich door een originele repertoire Telkens op zoek naar kleine onontdekte pareltjes. Loud Wednesdays combineert het eigen werk met de muziek van The Jayhawks, The Shins en Ben Harper en speelt deze zonder al te veel elektrische gitaren of uitgebreide drumstellen.
In het prille begin (in Schagerbrug) waren ze nog een duo, al snel werd het een combo. De huidige bezetting kent naast de oprichters (Joran Lokkerbol en Bart Timmer) Christiaan van den Berg op viool en cajon en Menno Laan op bas in de line-up.

Neline Kramer
In haar werk staat de belevingswereld van mensen vaak centraal; de luisteraar wordt hierin meegenomen via opgeroepen beelden, sferen en emoties. Zij haalt inspiratie uit haar werk als psycholoog, coach en trainer én uit haar persoonlijke relaties.

Waar:       Cultuurkerkje Noorderweg 14A, 1757 PC Oudesluis
Wanneer: zaterdag 27 mei 2023
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, entree: €10,- pp
Kaarten:  Bij ingang of reserveer:  www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/