Fado-muziek vol emotie in Cultuurkerkje

Op zaterdag 26 september 2020 treedt FADOpelos2 op in het Cultuurkerkje Oudesluis.
Fado is het Portugese levenslied, muziek vol emotie. Het is de zangkunst die vroeger in armoedige Portugese kroegen werd gezongen Maar tegenwoordig is de fado een erkende zangkunst die zelfs door bekende zangeressen als Nynke Laverman uitgevoerd wordt in het Fries.

Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar).

Fado-muziek
Fado is het Portugese levenslied. Het is een zangkunst die vroeger enkel in armoedige kroegen in Portugal werd gezongen. Tegenwoordig is de fado een erkende zangkunst die dankzij de bekende Fado-zangeres Mariza Reis Nunes de hele wereld over  gaat. De Fado geeft stem aan het gemoed van het leven, verdriet, melancholie, blijheid, weemoed en niet te vergeten de feeststemming.

Muzikanten
FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado muziek. De  muziek raakt haar zo in het hart, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen. In 2017 kwam ze in contact met Tiago, hij is geboren in Portugal en wilde graag de fado ter gehore brengen in Nederland. In de zomer van 2019 brachten ze hun eerste EP ‘Bairro Alto’ uit, waarin ze naast nummers van Amália Rodrigues en Mariza Reis Nunes ook eigen nummers spelen

Dromen
Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en de gitaar. Deze prachtige muziek komt in de intieme sfeer van het Cultuurkerkje goed tot zijn recht!

Waar: Cultuurkerkje Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis
Wanneer: zaterdag 26 september 2020
Hoe laat: Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Entree: 10 euro pp (incl. reservering, incl. koffie / thee bij entree)
Kaarten: Bij ingang of reserveren via: www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/